Emplocity ze statuetką Orła Innowacji

Rozdano nagrody w konkursie “Orzeł Innowacji Startup” ogranizowanym przez dziennik “Rzeczpospolita”. W kategorii “Pomysł Roku” zwyciężyła firma Emplocity, twórca sztucznej inteligencji pomagającej w poszukiwaniu pracy i rekrutacji pracowników. W składzie jury znaleźli się przedstawiciele świata biznesu, nauki i instytucji publicznych.

Ideą konkursu „Orzeł Innowacji Startup” jest wyselekcjonowanie i nagrodzenie najbardziej innowacyjnych młodych biznesów w Polsce w sześciu kategoriach: startup roku, pomysł roku, przełomowa technologia, startup z globalnym potencjałem, startup z misją społeczną i mecenas startupów. W kapitule konkursu zasiadają przedstawiciele świata biznesu, nauki oraz instytucji publicznych. Wśród nich znaleźli się m. in. Julia Krzysztofiak-Szopa, Prezes Fundacji Startup Poland, Alicja Adamczak, Prezes Urzędu Patentowego RP, Piotr Dardziński, Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz Eliza Kruczkowska, Dyrektor ds. Rozwoju Innowacji w Polskim Funduszu Rozwoju.
- Cieszymy się, że nasz chatbot został wyróżniony wśród wielu fantastycznych pomysłów, które mają szansę zrewolucjonizować biznes w Polsce. Ta nagroda udowadnia, że sztuczna inteligencja to nasza przyszłość, której nie można ignorować – mówi Krzysztof Sobczak, CEO Emplocity.
Pomysł był prosty – przy wykorzystaniu nowoczesnych technologii stworzyć narzędzie, które wyręczy nas w czasochłonnym i żmudnym procesie poszukiwania pracy. Tak, pod szyldem Emplocity, powstał pierwszy na świecie chatbot, który łączy ze sobą kandydatów i pracodawców. Zadając kilka podstawowych pytań za pośrednictwem Messengera (facebookowej aplikacji do komunikacji), Emplobot jest w stanie zdobyć informacje na temat doświadczenia i oczekiwań kandydata względem przyszłego pracodawcy. Analizując dane zebrane w sieci wysyła w jego imieniu aplikację do firm odpowiadających postawionym kryteriom. Potencjalni pracownicy pozostają anonimowi aż do momentu, kiedy nie zaakceptują zaproszenia na spotkanie. Tak ustawiony proces rekrutacji w centrum zainteresowania stawia nie pracodawcę, ale kandydata. To odwrócenie dotychczas stosowanego przez agencje rekrutacyjne schematu.
Pracodawcom Emplocity oferuje dostęp do indywidualnego panelu zarządzania rekrutacją, który dzięki unikatowemu systemowi pozwala przyspieszyć proces rekrutacji i dotrzeć do pożądanych kandydatów.
Organizatorem jest dziennik „Rzeczpospolita”, a najbardziej nowatorskie startupy zostały wyróżnione już po raz trzeci.

W tych zawodach pracować będą twoje dzieci

temu

W ciągu najbliższych dwudziestu lat zniknie przynajmniej połowa znanych nam dziś zawodów.Zastąpią je nowe profesje. Menadżer śmierci cyfrowej, trener bota, nostalgista – to tylko niektórez nich. Na czym będzie polegała ich praca i jakich kompetencji będą wymagać?
Premiera raportu Emplocity: "Sztuczna inteligencja w rekrutacji"

temu

Ponad 80% rekruterów uważa, że jednym z największych wyzwań w ich pracy jest brak kandydatów o wymaganych kwalifikacjach – wynika z raportu „Sztuczna inteligencja w rekrutacji pracowników”, przygotowanego przez firmę Emplocity, właściciela pierwszej w Polsce platformy rekrutacyjnej wykorzystującej machine learning oraz wspomnianą sztuczną inteligencję w doskonaleniu procesów rekrutacyjnych.
Polacy uruchomili robota, który znajdzie Ci pracę w Messengerze

temu

W Polsce powstał pierwszy na świecie bot rekrutacyjny oparty na mechanizmach sztucznej inteligencji, który znacznie uprości kandydatom proces szukania pracy.  Jego pomysłodawcą i autorem jest firma Emplocity, właściciel nowoczesnej platformy rekrutacyjnej pod tą samą nazwą.
ROBOT POSZUKA PRACOWNIKÓW DLA BUDIMEKSU

temu

Na stronie Budimeksu, jednej z największych polskich firm w sektorze usług budowalnych, właśnie zadebiutował pierwszy w Polsce chatbot, który szuka ludzi do pracy. Za jego wdrożenie i obsługę odpowiedzialna jest firma Emplocity.