LIBRUS wspiera XV edycję Akademii Przyszłości!

Akcja „Jestem mobilny. Pomagam!” prowadzona w ubiegłym roku  szkolnym zaowocowała wsparciem finansowym XV edycji Akademii  Przyszłości. Firma LIBRUS przekazuje cały zysk ze sprzedaży wariantu  Mobilne dodatki w roku szkolnym 2016/2017 na inicjatywę wspierającą  wyrównywanie szans edukacyjnych polskich dzieci.

Mobilne Dodatki to jeden z wariantów dostępnych w aplikacji mobilnej  Synergia. Wzbogaca on podstawową, darmową wersję aplikacji o dodatkowe  funkcje, które dostępne są również bezpłatnie poprzez stronę internetową  na komputerach i urządzeniach mobilnych. W aplikacji mobilnej występują  jednak jako dodatkowe, płatne dodatki, ze względu na konieczność  zapewnienia wysokiej jakości i stabilności takiej usługi.

Uznaliśmy, że skoro ze względu na konieczność ponoszenia niemałych  kosztów utrzymania i stałego rozwoju aplikacji mobilnej konieczne jest  zastosowanie modelu freemium, to pragniemy wszystko, co zostanie po  opłaceniu kosztów, m. in. pracy ludzi, którzy aplikację tworzą,  rozwijają i dbają na co dzień o jej stabilność i bezpieczeństwo danych,  przekazać na cel dobroczynny. Naturalnym kierunkiem było dla nas wybranie inicjatywy, która  wspiera wyrównywanie szans edukacyjnych dzieci i młodzieży. Dlatego też  wybór padł na Akademię Przyszłości, której przekazaliśmy cały zysk ze  sprzedaży Mobilnych dodatków w ubiegłym roku szkolnym.

Tłumaczy Marcin Kempka, prezes firmy  LIBRUS

Akademia Przyszłości to projekt Stowarzyszenia „Wiosna”, organizatora „Szlachetnej Paczki”, realizowany od 15 lat. Tylko w tym roku z pomocy Akademii skorzysta 2300 uczniów w całej Polsce. W ramach projektu uczniowie objęci są m. in. indywidualną opieką tutora,  który pracuje z nimi przez cały rok szkolny, wspierając w nauce i  rozwoju talentów.

Akademia może istnieć dzięki darczyńcom oraz partnerom takim, jak  LIBRUS. Dlatego dziękuję wszystkim librusowym rodzicom, którzy wsparli  Akademię włączając się w program JESTEM MOBILNY. POMAGAM!

Ks. Jacek „Wiosna” Stryczek, prezes Stowarzyszenia Wiosna, pomysłodawca Akademii Przyszłości i akcji Szlachetna Paczka

Tegoroczna edycja Akademii Przyszłości będzie miała uroczystą  inaugurację już 21 października w Krakowie. O efektach projektu  poinformujemy po zakończeniu roku szkolnego 2017/2018. Więcej o Akademii  można przeczytać na: www.akademiaprzyszlosci.org.pl.